Miliki Tubuh Langsing

Berita Harian_CoolSculpting_July15

 

MILIKI TUBUH LANGSING

 

Setiap orang mahu memiliki tubuh cantik menawan daengan berat badan ideal bagi memastikan penampilan tampak lebih sihat,ceria dan menawan.

Sesetengah orang tidak ada masalah berat badan berlebihan  walau makan  apa saja tanpa had berbanding sebilangnya pula atas pelbagai factor , mereka dikategorikan sebagai obes.

Apabila keadaan ini berlaku, ia akan mengrungsingkan diri, tiada keyakinan, sukar mancari saiz pakaina dan pelbagai lagi.

Justeru, ramai mahu dieat dan bersenam, tetapi masih gagal membentuk susuk tubuh yang sempurna kerana masih ada lemak disana sini, khususnya kawasan tertentu seperti perut, pinggang,pinggul dan dagu.

Lebih parah apabila semakin berusia dan sekiranya tidak menjaga pemakanan dan mengamalkan gaya hidup sihat ia memberi kesan kepada pertambahan lemak pada tubuh.

 

Kaedah penyelesaian

Bagaimanapun, lebihan lemak itu boleh dirawat dengan kaedah astetik. Ada beberapa kaedah astestik yang boleh membantu mangurangkan berat badan. Ada yang memilih pembedahan lemak atau liposuction bagi tujuan berkesanaan.

Pembedahan tertentu memang memberikan kesan serta- merat, namun berisiko tinggi.

Bagaimanapun, anda boleh  mengunakan kecanggihan teknologi menerusi prosedur baharu yang dilihat lebih berkesan , iaitu Zeltiq CoolSculpting.

Justeru, Nexus Clinic memperkenalkan kaedah rawatan berkenaan sebagai penyelesaian  berkesan  mengurangkan lemak degil pada tubuh.

Prosedur Zeltiq CoolSculpting yang direka khas itu lebih selamat, tidak invasive dan berkesan.

 

Diluluskan FDA

Pakar perubatan di Nexus Clinic mangunakan teknologi Zeltiq CoolSculpting untuk mengendalikan prosedur ini yang diluluskan FDA (pihak berkuasa Amerika Syarikat). Prosedur  selamat  dan selesa yang disediakan menjamin dan memberi hasil yang memuaskan pelanggan.

Hanya dengan rawatan kali pertama, pelanggan akan merasai transformasi pada badan dan mampu merealisasikan impian anda bagi mandapatkan tubuh yang sempurna.

Inovasi ini dihasilkan di Amerika Syarikat (AS) dan dibangunkan oleh saintis  dari Universiti Harvard.

Ia dilakukan dengan membeku sel lemak pada suhu lebih tinggi, iaitu disasarkan pada kawasan sel lemah di bawah kulit.

Tidak seperti diet atau senaman, sel lemak dapat dikurangkan dengan menghablurkan dan memecahkan lemak.

Secara semula jadi, badan memproses lemak dan menghapuskan sel luput, ia akan hilang untuk selamanya.

Kesan dalam tempoh tiga bulan

Pelanggan akan mulai melihat perubahan dalam tiga miggu selepas rawatan dan akan mengalami keputusan yang paling dramatic selepas dua bulan.Bagaimanapun, dalam tempoh antara empat hingga enam bulan selepas rawatan, anda akan dapat merasakan tubuh bebas daripada lemak.

Prosedur ini tidak mencederakan kulit, otot dan saraf. Cuma anda perlu berhati-hati kerana CoolSculpting tiruan dipasaran.Patikan anda menerima rawatan menggunakan kaedah Zeltiq Coolsculpting daripada doktor bertauliah dan professional.

 

Gaya hidup sihat

Ramai doktor melihat pelanggan berpuas hati dan positif dari segi segi penjagaan prosedur Zeltiq Coolsculpting.

Mereka mula mengamalkan tabiat pemakanan yang betul dan bersenam sebagai rejim harian. Zeltiq Coolsculpting beri kesan rangsangan motivasi kepada pelanggan untuk menjalani gaya hidup lebih cergas, selain mahu mengekalkan berat badan ideal.

Nexus Clinic sebelum inin dikenali sebagai Mediviron UOA, dirasmikan pada jun lalu, dengan misi untuk membawa revolusi di dalam bidang aestetik dengan menberikan penekanan menyeluruh secara holistic dan antipenuaan serta lesihatan.

Untuk maklumat lanjut , hantarkan pesanan whatsapp di nombor +6017-2163 569

Get A Free Consultation

Drop us a message and we will be more than happy to schedule you for a consultation with our esteemed doctors or alternatively we will send you a quick quote for the desired treatment.

Request A Skype Consultation

Need a quick face to face consultation but you’re just too far away? No problem! Provide us with your basic details and Skype ID and you will receive an invitation from us and we can proceed from there.

Comments

comments