Rawatan Bantu Mengembalikan ‘DARA’

Berita Harian_Vaginal Tighten_Sept15

 

RAWATAN BANTU MENGEMBALIKAN DARA

PROSES melahirkan anak serta penuaan semula jadi sememangnya akan memberi kesan kepada otot dan ligamen sekitar vagina atau faraj wanita.

Pengalaman yang begitu istimewa itu walaupun sentiass dinanti-nantikan oleh pasangan suami isteri tetapi sedikit sebanyak memberi kesan kurang baik kepada mereka yang sentiasa mementingkan hubungan intim.

Vagina yang semakin lemah dan longgar dengan kekenduran otot  serta ligament di sekeliling lantai pelvik sememangnya boleh memberi kesan kepada kepuasan ketika menjalin hubungan seksual. Isu malu dan rasa rendah diri menjadi punca utama masalah ini sering dipendam dan akhirnya membawa keretakan dalam perhubungan suami isteri.

Antara simptom lain yang turut dialami akibat yang turut dialami akibat masalah ini ialah lemah kawalan kencing (LUL) iaitu keadaan seseorang itu dapat mengawal pengeluaran air kencing, hilang fungsi kawalan  dan penurunan keinginan seksual.

Lazimnya, wanita pada usia muda memiliki struktur tubuh yang ketat dan kemas. Namun perubahan akan berlaku selepas melahirkan anak kerana otot dan ligament sekitar vagina atau faraj akan akan mengendur. Bagaimanapun, ini mungkin boleh kembali kepada keadaan normal tetapi memerlukan jangka masa yang lama.

Situasi inin yang menghantui segelintir wanita kerana takut tidak mendapatkan kepuasaan seks terutamanya ketika usia semakin meningkat dan bakal menempuh alam menopaus.

Selain itu, ia juga menyebabkan hilangnya kawalan pundi kencing terhadap air kencing setiap kali bersin atau ketawa. Mungkin disebabkan itu , ramai wanita yang ingin berusaha mengembalikan ‘dara’ dengan pelbagai kaedah rawatan tradisional atau moden.

Terbaharu wujudnya rawatan Laser Petit Lady yang dikatakan mampu memulih keadaan otot serta kekuatan faraj wanita yang yang telah bersalin. Rawatan ini merupakan  rawatan moden menggunakan  mesin yang canggih dengan kaedah laser.

Menurut Pengarah Perubatan dan Pengasas Klinik Nexus,Dr.Jasmine Ruth Yuvarani, teknologi ini membantu wanita yang mengalami masalah kekenduran otot vagina terutama selepas bersalin atau akibat peningkatan usia.

Bedasarkan  pengalaman saya, masalah LUL memberi kesan psikologi kepada pesakit wanita. Bayangkan anada perlu sentiasa memakai dan menukar panty iner akibat sering terkucil. Lebih serius, ada wanita yang kelihatan gusar dan tidak selesa menjalankan aktiviti seharian. Ini secara tidak langsung  menjejaskan kualiti hidup mereka.

Dengan adanya rawatan ini, masih ada harapan untuk mengubah nasib meraka. Rawatan ini boleh meningkatkan tahap  kesihatan seksual dalam kalangan wanita. Ia dapat mengatasi dilemma kepuasan seks,”katanya.

Dr. Jasmine memberitahu rawatan ini menggunakan laser dan tidak melibatkan penggunaan jarum hingga mengakibatkan pendarahan.

Berbanding dengan rawatan laser sebelum ini yang mengambil masa melebihi 30 minit, Petit Lady hanya perlu 15 minit.

Katanya, umumnya pesakit yang bekerja boleh kembali ke pejabat selepas melakukan rawatan dan bergantung kepada keadaan pesakit.

Secara tidak langsung rawatan ini mampu mengurangkan diameter luar dalam vagina, sekali gus meningkatkan dan menguatkan rangsangan vagina. Rawatan ini juga boleh mengetatkan otot pundi kencing dan memutihkan luaran vagina.”

Jelas beliau, alat laser yang digunakan lebih kecil dan tidak meninggalkan rasa sakit.

Secara keseluruhan, rawatan baik pulih vaginal membantu memulih keyakinan diri wanita, merawat masalah terkucil dan memperbaiki hubungan intim suami isteri.

Disebabkan laser inin tidak invasif  dan tidak menyakitkan atau tidak memerlukan  ubat bius, tiada kesan sampingan dan pesakit boleh kembali rutin harian sejurus selepas rawatan.

 

Kelebihan Laser Petit Lady

Menurut Dr. Jasmine , rawatan ini turut membantu mengatasi masalah berikut:

  • Pundi kencing (Pesakit LUL ) kini boleh menghalang vagina dari terkucil tatkala menjalani aktiviti harian.
  • Meningkatkan orgasma( wanita berusia 20 hingga 40 tahun dikategorikan sebagai usia primetime). Ketika ini kebeharian untuk menjalankan hubungan kelamin bersama pasangan tinggi.Melalui kaedah rawatan laser petit lady, saraf sensitive pada vagina mendapat sedikit sentuhan yang membolehkan pesakit mula medapat orgasma kembali.
  • Prosedur pembedahan ke atas pesakit luar yang hanya mangambil masa lebih kurang 15 mint.
  • Sebagai pelopor dalam teknik yang unggul ini, sesuatu yang paling mengujakan ialah Laer Petit Lady mampu pulih dalam tempoh yang cepat dan wanita yang menjalani rawatan boleh kembali melakukan rutin harian selepas melakukan prosedur tersebut.

Get A Free Consultation

Drop us a message and we will be more than happy to schedule you for a consultation with our esteemed doctors or alternatively we will send you a quick quote for the desired treatment.

Request A Skype Consultation

Need a quick face to face consultation but you’re just too far away? No problem! Provide us with your basic details and Skype ID and you will receive an invitation from us and we can proceed from there.

Comments

comments