Tampil Ayu Pada Pagi Syawal

Berita Harian_Facelift_July15

 

Tampil ayu pada pagi Syawal

Memiliki bentuk wajah yang menarik menjadi idaman setiap insan.

Justeru, setiap orang mahukan kesempurnaan dalam penampilan mereka dan sanggup buat apa saja untuk memmastikan wajah ayu jelita.

Bagaimanapun sama ada individu memamng sudah dikurniakan wajah cantik atau yang kurang cantic pun pasti mahukan ia terus menyerlah dari segi penampilan mereka.

Bagaimanapun, disebabkan factor tertentu, bentuk wajah itu pula akan berubah mengikut peredaran usia.

Bertambah usia membuatkan kulit kehilangan jaringan lemak dan kolagen disekitar wajah, khususnya di bahagian pipi sehingga membuat kulit menjadi lebih melorot dan kendur.

Ini membuatkan kulit kelihatan layu dan mengecut. Kulit layu dan mengecut ini menjadikan wajah tampak jatuh serta muram. Kejadian ini adalah sesuatu yang lumrah pada usia sebegini.

 

Kaedah aestetik

Justeru, demi memastikan wajah kekal cantic, ada prosedur aestetik yang boleh dilakukan bagi menjadikan wajah cantic berseri.

Sempena ketibaan Syawal ini, ramai yang ingin berseri.

Anda boleh melakukan rawatan kecantikan di Nexus Cliic ysng meperkenalkan prosedur Thread lift atau tanam benang,iaitu salah satu pilihan rawatan kecantikan yang kini popular.

Untuk menjadikan wajah muka lebih menyerlaj, prosedur ini mengunakan benag ayu khas bagi mengangkat wajah jatuh.Hasilnya wajah kelihatan lebih tegang dan tampak jauh lebih muda daripada usia asal seseorang.

Dengan teknik menanam benang ini, seseorang tidak perlu tinggal di hospital dan menjalani pembedahan yang meninggalkan parut kerana jenis benang ayu yang digunakan adalah benang halus polydioxanone (PDO) yang biasa digunakan dalam operasi jantung dan ligament.

Benang ayu ini dimasukan di bawah kulit untuk merangsang jaringan kulit. Dengan penanaman benang ayu ini diharapkan jaringan kulit membuat fibroblast jaringan baharu dan kolagen yang menghasilkan ketegangan dari dalam keluar sehingga lifting dapat dirasakan.

 

Kesan serta-merta

Kesan rawatan tanam benang ayu ini dapat dilihat dengan srta-merta dan hasilnya bertahan sehingga beberapa tahun.

Pakar aestetik bertauliah dari Nexus Clinic akan memberikan nasihat penjagaan muka dan terapi selepas prosedur ini agar kesan lifting boleh kekak lebih lama.

Rawatan menanam benang ayu ini tidak memerlukan masa yang panjang, tidak invasive dan tidak memerlukan pembedahan.

Hasilnya amat berkesan dan memuaskan. Ia boleh digunakan untuk mengangkat kening ,pipi dan menegangkan kawasan rahang.

Keadah kecantikan terkini ini sangat ringkas. Benang ayu yang digunakan dapat diserap oleh tubuh dan tidak mmpunyai kesan sampingan yang membahayakan jika dilakukan oleh doctor bertauliah yang terlatih.

Downtime yang terlihat hanyalah  lebam biru yang akan hilang dalam beberapa hari. Rawatan ini juga dicipta untuk mengurangkan bahagian wajah dan badan kendur iaitu menaikkan payudara, punggung, membentuk bibir dan batang hidung,menegangkan leher dan sebagainya.

 

Teknik selamat

Keistimewaan kaedah ini ialah benang yang digunakan mengandungi probiotik, vitamin C, kolagen dan serat.

Pelanggan tidak perlu was-was kerana teknik ini dijamin selamat, berkualiti, berkesan dan halal kerana ia berasakan tumbuh-tumbuhan.

Nasihat paling penting untuk penjagaan wajah adalah mengunakkan losen krim pelindung matahari apabila keluar, terutama semasa dalam perjalanan jauh balik ke kampung.

Orang Ramai yang ingin mendapatkan rawatan menanam benang ayu dinasihatkan supaya berjumpa doctor bertauliah untuk menghindari sebarang komplikasi yang boleh berlaku.

Rawatan ringkas membantu membuatkan wajah anda tegang, berseri pada musin perayaan ini  dan sentiasa tampak bersedia untuk menyambut tetamu serta saudara-mara yang dating berkunjung.

Nexus Clinic sebelum ini dikenali sebagai Mediiron UOA, dirasmikan Jun Lalu, dengan misi untuk membawa revolusi didalam bidang aestitek dengan memberikan penekanan menyeluruh secara holistic dan saintifik dalam bidang aestetik, antipenuaan serta kesihatan.

Untuk maklumat lanjut, hantarkan pesanan WhatsApp di nombor +017-2163 569.

Get A Free Consultation

Drop us a message and we will be more than happy to schedule you for a consultation with our esteemed doctors or alternatively we will send you a quick quote for the desired treatment.

Request A Skype Consultation

Need a quick face to face consultation but you’re just too far away? No problem! Provide us with your basic details and Skype ID and you will receive an invitation from us and we can proceed from there.

Comments

comments